Notícies

La Mare de Déu del Patrocini

Ahir, 24 d’octubre, vaig tenir el goig de ser invitada per la tutora de tercer per a fer una explicació als seus alumnes sobre la Mare de Déu del Patrocini, patrona de Cardona.

Vaig col·laborar amb el grup que feia la presentació sobre el que havien investigat del Ball de Bastons en honor a la Verge.

El grup estava format per: El Temmy, la Rosa, el Nassim, la Laia i el Marc.

Vaig desenvolupar l’explicació centrant-me en tres aspectes:

Primer, fer-los-hi entendre qui és la Mare de Déu, mare de Jesús i mare nostra que és al Cel. També els vaig dir que encara que la Verge es veneri davant de moltes figures i diversos noms, de Mare de Déu només n’hi ha una.

A continuació, els vaig explicar que a la majoria dels pobles i ciutats, la seva festa Major es celebra en honor a la Mare de Déu. I entre els actes principals, destaquen els que es fan per excel·lir la Verge: Processons, danses, novenes, cant dels goigs, declamació de poemes...

I, per acabar, els vaig informar de la història concreta de la Mare de Déu del Patrocini i dels actes que es fan en honor seu.

Els vaig mostrar material i imatges i els nens i nenes van estar molt atents i participatius. També van poder fer preguntes.

Tot plegat una petita festa de la que vàrem gaudir tots, alhora que permetia que els alumnes adquirissin diversos coneixements.

Roser Creus