Notícies

Premi Europeu d'Emprenedoria (YouthStart European)

EMPRENEDORIA VEDRUNA CARME CARDONA

 El grup d’emprenedoria “Crazy and Proud”de l’escola Vedruna Carme Cardona, que el passat mes de maig va participar en el Campus Repte Emprèn, ha estat seleccionat per eduCaixa per a participar en el YouthStart European Entrepreneurship Award (YouthStart Premi Europeu d’Emprenedoria) que tindrà lloc a Sofia, Bulgària, del 23 al 25 de novembre.

 El grup format per Agustina López-Leiva, Roger Llorens, Robert Oriola, Nil Pons, Elisabet Ramos i Xinjié Yu, tutoritzats per la professora Àngela M. Colell, competiran amb altres equips d’emprenedoria procedents de diversos països de la UE i defensaran el seu projecte davant un jurat internacional. El seu producte consisteix en l’obtenció d’energia a través de la instal·lació de peces piezoelèctriques en el subsòl dels carrers més transitats i redireccionar-la a l’enllumenat públic. Alhora, els llums del carrers s’autoregulen augmentant o disminuint la intensitat de llum emesa en funció de les necessitats del dia, fent-ne un ús sostenible i eficaç. D’aquesta manera es reduiria la despesa energètica i la contaminació lumínica.

 YouthStart European Entrepreneurship Award és un concurs i alhora un lloc de trobada de diferents grups de joves emprenedors per a compartir idees, projectes i valors a través de tallers i activitats durant aquests dies. Els joves adquireixen coneixements i habilitats personals basades en l’autocomprensió i l’autoestima. L’organització YouthStart, sense ànim de lucre, vol conscienciar als joves que els seus reptes es poden convertir en oportunitats per a millorar el futur social.

Desitgem als nostres exalumnes i a l'Àngela que tinguin molta sort!