Notícies

Celebració de Santa Cecília a l'escola

Avui dia 22 de novembre, el mal temps ens ha obligat a anul.lar la cantada de Santa Cecília prevista com cada any a la plaça de la Fira amb les resta d'escoles de Cardona. Però tot i així, hem pogut gaudir d'una estona de música al pavelló de l'escola. Tots els cursos han pogut cantar les seves cançons i hem acabat amb la tradicional cançó de Sa...

llegir més »


Sortida dels nens de 2n de Primària pel nostre poble i el castell

Dins del nostre projecte "Vivim al nostre poble” tenim com a objectiu conèixer l'entorn que ens envolta i el patrimoni local que s'ha conservat al llarg del temps.

Per això hem fet una visita guiada al centre històric de Cardona amb l'Àlex i una visita al castell, també guiada, amb la Núria. 

Ens han explicat els orígens de la vila i la import...

llegir més »


Taller d’Stop Motion a 6è

“Creativitat”, “alegria”, “diversió”, “molt guai”, “molt divertit”, “molt bé”, “concentració”, “paciència”, “curiositat”, “al·lucinant”, “emoció”... Aquestes són algunes de les respostes dels nois i noies de 6è quan, en acabar el taller, se’ls demanava que el definissin amb una sola paraula.

El taller d’Stop Motion es va realitzar el passat div...

llegir més »


Trobada d’alumnes de C. Superior de Primària Vedruna a Vic

Dijous, 7 de novembre, els nois i noies de 5è i 6è ens hem trobat a Vic amb els alumnes del mateix cicle de l’escola Vedruna de Malgrat. 

Allà ens hem dividit en grups integrats per alumnes de les dues escoles i hem fet un recorregut per la ciutat de Vic i una visita al mas l’Escorial, casa on Joaquima de Vedruna va iniciar la seva obra.

Ha es...

llegir més »


Els objectius de desenvolupament sostenible a les aules

La xarxa de centres de Vedruna Catalunya Educació inicia un procés per impulsar objectius d'aprenentatge vinculats als ODS de la UNESCO.

Pensar en ciutats sostenibles, en igualtat de gènere o en treball decent per a tothom. Cercar iniciatives que contribueixin a conscienciar i actuar en bé de l'eradicació de la pobresa , la fam o l'educació de qualitat. Desenvolupar hàbits i crear impactes a l'entorn del canvi climàtic , la pau i la justícia o la salut.

Aquests són només uns exe...

llegir més »


La Gimcana de cicle mitjà

El dijous 31 d'octubre els nois i noies de cicle mitjà vam celebrar la castanyada al Camí Nou. Ens vam distribuir en quatre grups per dur a terme les quatre proves que, dies enrere, els alumnes de 4t havíem preparat per als alumnes de 3r. Vam resoldre endevinalles, parar taula, ordenar frases fetes i recordar les festes de l'any, tot superant di...

llegir més »


Xerrada visió i aprenentatge

El 29 d'octubre va tenir lloc a l'escola una xerrada molt interessant sobre visió i aprenentatge a càrrec de l'optometrista Rosalba Alzuria, adreçada al públic en general però especialment per a pares i mares d'infantil i cicle inicial. Us en fem un breu resum:

L'aprenentatge es relaciona molt directament amb la visió, ja que el 80% del que un ...

llegir més »


Sortida de cicle superior a les Hortes i a Sant Salvador

El dia 31 d'octubre vam iniciar el treball del projecte "Coneixement de l'entorn natural i agrícola de Cardona” amb una sortida a les Hortes i al riu Aigua d'Ora per conèixer el bosc de ribera.

Vam travessar el Pla de les Hortes i ens vam aturar a ca la Pauleta on els avis de la Júlia T. de 5è, el Joan i l'Aurora, ens van ensenyar el seu hort i...

llegir més »


Celebrem la castanyada a cicle inicial

Els alumnes de cicle inicial vam celebrar el passat dia 31 d'octubre la Castanyada. Tots ben guapos vestits de castanyers i castanyeres, ens vam fer fotos amb un photocall de tardor fet per nosaltres. Tot seguit, vam rebre a una castanyera molt especial i finalment vam menjar castanyes i ballar i cantar cançons. Vam gaudir d'una tarda molt diver...

llegir més »


El llibre "Mares i Pares influencers", un gran ajut per a l'educació

Dimecres dia 30 d'octubre, una de les autores del llibre, Montse Jiménez, ens va presentar el seu treball per ajudar a famílies i educadors/es a entendre i acompanyar els/les adolescents d'avui.

L'autora va respondre un seguit de preguntes del públic assistent mostrant com obrir-nos a noves opcions d'entendre la vida, les relacions, els estudis...

llegir més »