Atenció al públic:

9/13h. - 15/17h.

Mare de Déu del Carme,1

08261 Cardona

93 869 28 76

vedrunacardona@vedruna.cat

Convivència

Benvinguts a la nostra escola

L’escola Vedruna Berga és un centre educatiu nascut de la voluntat de servei de les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna i es present a Berga des de l’any 1857. A l’actual edifici hi som des de l’any 1957.

ELS NOSTRES VALORS

Hem implementat un model metodològic propi anomenat Aprenentatge Global, fonamentat en la complementació del treball basat en projectes, el treball competencial i el treball en els diferents espais d’aprenentatge.

Comptem amb un equip de mestres/professors compromesos amb la seva tasca i que participen en la generació i implementació d’aquest model metodològic. El seu nivell de formació i d’implicació garanteix una tasca de qualitat i un seguiment tutorial adient a les necessitats de cadascun dels nostres alumnes.

EDUQUEM CONSCIÈNCIES

Per tal d’esdevenir bons ciutadans treballem els valors de:

 • Respecte: en el nostre centre el valor del respecte s’erigeix com la pedra angular, com el pal de paller que sosté tota la nostra acció educativa i formativa.
 • Inclusió: som un centre inclusiu on la diversitat és viscuda com una riquesa que ens ajuda ser millors persones i a valorar a l’altre/a no pel que té o fa sinó pel que és.
 • Equitat: l’equitat que ens dona a tots les mateixes oportunitat per reeixir en el nostre projecte de vida i promou la igualtat entre les persones dins d’un marc de respecte davant les diferències individuals.
 • Sostenibilitat: hem de crear cultura i despertar consciències sobre la infinitat de recursos que tenim a l’abast. No podem malbaratar els recursos naturals ni deixar per les generacions esdevenidores la tasca de posar-hi remei.
El Departament d’Orientació i Intervenció Psicopedagògica vetlla per atendre totes les demandes relacionades amb el procés d’aprenentatge i amb el benestar psicològic i emocional de tots els alumnes.

ELS NOSTRES SERVEIS

Menjador escolar amb cuina pròpia

El servei de menjador amb cuina pròpia en el centre i amb una empresa externa garanteixen la qualitat del servei.

Serveis del món digital

Accés a aules virtuals i accés a Google Apps per a educació. Robòtica a totes les etapes. Ús de tauletes i dispositius Chromebooks.

Assessorament psicopedagògic

Un equip de professionals de la psicologia i pedagogia orienten als alumnes i les famílies que precisen aquest servei.

Servei d'acollida

Servei destinat a les famílies que els hi suposa un inconvenient deixar els fills/es a l’escola en l’horari lectiu. Els nens i nenes estaran sota la supervisió de personal de l’escola.

Escola multilingüe

Matèries en anglès i auxiliars de conversa nadius en anglès. Optatives de francès i alemany a secundària. Intercanvi amb França.

Diploma dual

Possibilitat de cursar la doble titulació d’ESO i Batxillerat: catalana i nord-americana (alumnes a partir de 2n ESO).

EQUIP DIRECTIU

Antoni Cortès Figols

Director General

Mireia Canudas Marín

Directora de l’etapa de Secundària i Cicles Formatius

Eva Esquius Calvés

Directora de l’etapa de Primària

Mireia Casanovas Pérez

Directora de l’etapa d’Infantil

Jordi Rosiñol Martínez

Adjunt a direcció de l’etapa de Secundària i Cicles Formatius

Montserrat Sala Cardona

Adjunta a direcció de les etapes d’Infantil i Primària

POLÍTICA DE QUALITAT

Des de la Fundació Vedruna Catalunya Educació es decideix l’aplicació d’un sistema de Gestió de la Qualitat basat en la norma ISO 9001:2015 com a eina per a estructurar, sistematizar i millorar contínuament tant les relacions amb les nostres escoles, com amb tota la comunitat educativa (tant famílies i alumnes, com el nostre personal.

La Fundació Vedruna Catalunya Educació té com a finalitat la formació integral de la persona des d’una concepció cristiana de l’home, de la vida i del món, de manera que desenvolupi les capacitats dels alumnes en totes les seves dimensions, seguint la tradició pedagògica iniciada per Joaquima de Vedruna.

PLA DE CONVIVÈNCIA

El Projecte de convivència reflecteix les accions  encaminades a millorar les relacions personals a l’escola que poden ser abordades des de tres nivells diferents: valors i actituds, resolució de conflictes i el marc organitzatiu.

Aquestes accions parteixen del codi ètic de la institució i van adreçades a la millora de la convivència i la protecció de les persones més vulnerables en tres àmbits diferents, aula, centre i entorn, en el benentès que la permeabilitat entre aquests tres àmbits d’intervenció afavoreix la transferència d’aprenentatges, valors, actituds i hàbits relacionals.

Les accions i programes a través de les quals l’escola promou la bona convivència són:

 • L’acció tutorial
 • L’educació emocional
 • La protecció de la infància amb la formació que ens proporciona la Fundació Vicki Bernadet a través de cursos de formació i tallers per a docents, monitors, famílies i alumnat.
 • Xerrades dels Mossos d’Esquadra.
 • Programa família – escola. Cafè educatiu
 • Programa salut i escola
 • La pastoral educativa
 • Programa S’avis per al diàleg interreligiós
 • La comissió de convivència

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website