Atenció al públic:

9/13h. - 15/17h.

Mare de Déu del Carme,1

08261 Cardona

93 869 28 76

vedrunacardona@vedruna.cat

DeBAT a BAT, llegir i llegir-se

DeBAT a BAT, llegir i llegir-se és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona, a partir de la idea i realització de Mon Mas, narradora oral i dinamitzadora de clubs de lectura. L’activitat s’ha dut a terme en diferents biblioteques i en el nostre cas, la dinamitzadora de l’activitat ha estat la Bibliotecària Sandra Basurte. 

La nostra escola ha participat en aquest projecte amb alumnes de 1r i 4t d’ESO i ens ha donat l’oportunitat de descobrir noves formes de lectura i escriptura, participar en diàlegs i desenvolupar el pensament crític. S’ha proposat als alumnes noves estratègies de treball,  la participació en el diàleg i l’escolta activa.

A partir dels àlbums il·lustrats hem parlat d’art, literatura, filosofia i molt més.

Aquest curs, hem donat continuïtat a l’activitat proposada per la biblioteca Marc de Cardona el curs passat i el motiu per desenvolupar diferents temes són els BAT (càpsules d’aprenentatge).

El primer BAT proposat portava el nom de  “La lluita” i es basa en l’àlbum “L’enemic”  de  Davide Cali. Amb l’objectiu de reflexionar sobre els conflictes bèl ·lics, la foscor, el pas del temps, el dolor, els bàndols, les trinxeres, la crueltat, conspiracions i estratègies

El segon, treballar l’àlbum “El higo mas dulce” de Chris Van Allsburg amb l’objectiu de Rependre els verbs somiar i desitjar i redefinir-ne el significat. Qüestionar-se el pes de la màgia, l’atzar, la superstició en l’obtenció d’allò desitjat.  Revelar com el surrealisme va reivindicar el somni i el desig com a font d’inspiració artística

I l’últim, descobrir l’il·lustrador Jimmy Liao amb l’objectiu de reflexionar sobre els principis i els finals, perdre’s per tornar-se a trobar, aturar el temps, perseguir impossibles.

Aquestes activitats ens han semblat molt engrescadores i útils perquè ens han permès treballar i reflexionar més enllà de les aules i dels temaris preestablerts i hem vist la utilitat de la literatura en la vida quotidiana i les relacions que s’estableixen entre persones ben diferents partint d’un tema comú.  

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES

Categories

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website